Nieuwe Singel Marc Benz
17 03 2008

MARC BENZ

Zanger entertainer MARC BENZ timmert inmiddels al een 24 jaar aan de weg met zowel Engels-als Nederlandstalige liedjes. MARC, die van nature beschikt over een stem met een groot volume, debuteerde in 1984 met de single TILL THE LAST DAY opgevolgd door SUMMER WITHOUT SUN, COME BACK TO ME, STOP ME FROM STARTING THIS FEELING.

In 1989 besloot MARC BENZ Nederlandstalig te gaan en nam in de beroemde Wisseloord Studio?s in Hilversum het liedje NIETS IS ONMOGELIJK MET JOU op. Deze omschakeling in zijn repertoire was niet zonder succes, want deze single werd uitgeroepen tot K.R.O.'s weekendschijf.

Na optredens in de diverse radioprogramma?s, o.a. bij Jan Rietman LOS VAST, André van Duin, Chiel van Montagne en Krijn Torringa kreeg MARC BENZ zijn landelijke bekendheid door deelname aan het Nationale Songfestival. Na een spannende LIVE-televisie uitzending, bekeken door zo?n 3,5 miljoen mensen eindigde MARC onder begeleiding van het METROPOLE ORKEST vlak achter Maywood. Het behoort tot een van de hoogtepunten uit zijn carriëre.

De in 1996 landelijk uitgebrachte CD-single BEN JE IN ROTTERDAM GEBOREN stond weken achtereen in de Vaderlandse TOP 15 van Radio Noordzee.

Begin 2006 was daar de single MIJN LIEFDE. Het van oorsprong Italiaanse liedje IL MONDO heeft MARC BENZ zelf voorzien van een romantisch gevoelige Nederlandstalige tekst en producer Kees Tel maakte een bijzonder fraai arrangement. De 2e single in 2006 met de titel IK VOEL HET DONDEREN IN MIJN HART is werkelijk een super swingende Nederlandstalige bewerking geworden van Leo Sayers I Feel A Thunder In My Heart. Ook hier is MARC BENZ zelf verantwoordelijk voor de tekst. Deze single werd door Radio NL verkozen tot HOLLANDSE NIEUWE met in de Mega top 100. De 3e single in 2006 heet LAAT MIJ ALLEEN. Het is een magnifieke en eigentijdse bewerking geworden waarvan het origineel in 1981 door André Hazes werd uitgebracht. 2007 is goed begonnen. Vervolgens brengt Marc zijn single WAT MOET IK DOEN. Het is 'n zeer sterke vertolking van Billy Vera's monsterhit AT THIS MOMENT. De 2e track op deze cd is het nummer NIETS IS ONMOGELIJK MET JOU welke Marc al eerder in 1989 uitbracht echter nu is er ook ?n videoclip bij gemaakt.

Nu dan het nummer IK SLAAP MET JOUW PYJAMA AAN geschreven door Jacques van Eijck en wederom geproduceerd door Kees Tel. Marc Benz heeft inmiddels diverse TV-optredens achter de rug, vergevorderde plannen voor een volgende single en het eerste album van MARC moet in het voorjaar van 2008 uitkomen.

Kijk voor meer info over MARC BENZ op WWW.MARCBENZ.NL Of op zijn drukbeozchte hyves www.marcbenz.hyves.nl
<< Ga Terug