Surprise Show terug
30 05 2008

PERSBERICHT

Surprise Show terug bij RTL 4 voor het Ronald McDonald Kinderfonds
Zieke en gehandicapte kinderen zetten anderen in het zonnetje

De Bilt 30 mei 2008 Woensdagavond 4 juni van 21.25 tot 23.00 uur presenteert Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink bij RTL 4 de Ronald McDonald Surprise Show.
Deze eenmalige revival van de succesvolle Surprise Show staat helemaal in het teken van het Ronald McDonald Kinderfonds.
Het Kinderfonds hoopt tijdens de uitzending zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven en daarnaast meer bekendheid te geven aan de doelstellingen van de organisatie.

Tijdens de Ronald McDonald Surprise Show verrassen vijf zieke of gehandicapte kinderen iemand met wie ze een bijzondere band hebben opgebouwd.
Dat kan bijvoorbeeld een vriendje zijn dat ze hebben ontmoet tijdens een vakantie in Ronald McDonald Kindervallei of een zusje dat in een Ronald McDonald Huis heeft gelogeerd.
Samen met een groot aantal bekende Nederlanders, waaronder Barbara Barend, Dennis van der Geest en Kinderfondsambassadeurs Gerda Havertong en Yvon Jaspers, gaan zij op pad om die ene speciale persoon in het zonnetje te zetten.

Apetrots Robert ten Brink:
"Ik merk dat de kinderen apetrots zijn dat ze nu eindelijk iets terug kunnen doen voor de mensen die veel voor hen hebben betekend."
Ook collega-ambassadeur en KRO-presentatrice Yvon Jaspers is enthousiast.
"Het zijn stuk voor stuk bijzondere kinderen met bijzondere verhalen.
Een ding hebben ze gemeen: ze vinden het hoog tijd om nu eens die ander te verrassen."

Ronald McDonald Huizen en projecten Behalve nieuwe donateurs werven, wil het Ronald McDonald Kinderfonds met het tv-programma ook meer bekendheid geven aan de doelstellingen van de organisatie.
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.
Op dit moment zijn er 16 Ronald McDonald Huizen en projecten en diverse in ontwikkeling.
In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling om dicht bij hun kind te kunnen zijn.
Met andere projecten zorgt het Kinderfonds ervoor dat zieke of gehandicapte kinderen kunnen sporten en spelen, of met hun ouders op vakantie kunnen gaan.
Het welzijn van het kind staat altijd centraal.

De Ronald McDonald Surprise Show ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiŽle bijdragen van onder andere Kinderfondssponsors McDonald's, Sixt, Rabobank Foundation, Electrabel en Douwe Egberts.

De Ronald McDonald Surprise Show:
woensdagavond 4 juni van 21.25 tot 23.00 uur bij RTL 4
<< Ga Terug