Gypsy Lady
20 07 2008

ZONNIGE SAMENWERKING BRENGT CULTUREN DICHTER BIJ ELKAAR

Een respectievelijk Nederlandstalige groep en een Sinto (zigeuner), die officieel hun single "Gypsy lady in de zomerzon" (release 9 juni 2008) hebben gepresenteerd.
Tevens is met deze single een eerbetoon geuit aan Tony Bass.

Wat deze samenwerking zo uniek maakt is het feit dat het bijna 700 jaar heeft mogen duren.
De eerste Sinti kwamen naar Nederland omstreeks 1420 voordat een samenwerking op muzikaal gebied resulteerde in een single die officieel op de markt wordt gebracht.
Eerder gingen The Rosenberg Trio en Herman van Veen met elkaar in zee.
Een samenwerking puur gebaseerd op wederzijds respect naar elkaar als persoon, cultuur en natuurlijk muziek zoals ook hier het geval is.
Om deze samenwerking extra kracht bij te zetten is er ook een videoclip opgenomen.

Middels deze samenwerking willen wij tevens duidelijk maken dat de Sinti (zigeuners) in zijn geheel niet terughoudend zijn naar de "burgers" (zoals de overige bevolking wordt genoemd door de Sinti).
Maar juist de samenwerking opzoeken, binnen de muziek, maar ook daarbuiten.
Het voorbeeld zoals integratie bedoeld is.

Het is jammer dat de Sinti en Roma alleen in het nieuws komen als het om muziek draait en wanneer er "slecht" nieuws te melden valt.

Dat het uniek te noemen is, blijkt wel uit het feit dat diverse muzikanten spontaan bereid zijn hun medewerking aan de presentatie te verlenen.
Zowel Zigeuner- als niet-zigeuner artiesten, waaronder Double Dj's, Don Vink, Antonio, Motre Rosenberg, Prisor Jazz Band, Diana Weiss (Idols 2008) , DJ Goldfinger en anderen.
Natuurlijk zullen "Toe Maar" en Paulus Schäfer ook acte de presence geven.

Met z'n allen hopen we dat de verschillende culturen dichter bij elkaar komen en de muziek dan de gemeenschappelijke deler mag zijn.

Al met al een mix van deze zeer verschillende culturen met ieder een eigen muziekstijl, die zeer goed hand in hand gaan en dat zal meer dan bewezen worden.

Voor een video promo verwijzen wij u naar:
U-tube
Duo Toe Maar
Gypsy Lady
Sinti Music
<< Ga Terug