Idol? Nathalie is al een ster
19 01 2008

De 25-jarige Rotterdamse veroverde een paar jaar geleden het Afrikaanse land Congo en won in 2002 de African Music Award voor Beste Afrikaanse nieuwe act, en heeft al een aantal albums op haar naam staan.

Bij RTL, waar de talentenjacht wordt uitgezonden, is het artiestenverleden van Nathalie bekend. Een woordvoerster: „Het is nog steeds een eerlijke wedstrijd. De meeste kandidaten hebben al ervaring met optreden omdat ze in bandjes zitten of ook een cd hebben opgenomen. Nathalie mag dan wel succes hebben gehad in Congo, maar in Nederland is ze onbekend en begint ze net als de anderen bij het begin. Ze wil graag een succesvolle zangcarrière in Nederland en hoopt dat via Idols te bereiken. Ze maakt daar net zoveel kans op als de andere kandidaten.”

Zelf loopt Nathalie niet te koop met haar Afrikaanse succes. Bij de start van het programma riep ze: „Ik wil zangeres worden en hoop nu mijn kans te krijgen. Ik zing al sinds mijn zevende in een kerkkoor. Muziek is mijn leven. Als ik zou worden weggestemd, dan zou ik wekenlang alleen maar huilen.” Of misschien weer in het buitenland aan de slag gaan?

<< Ga Terug